Hava Durumu

Sınır Tanımayan Doktorlar: Kobani'deki hastanede tıbbi ekip ve siviller yoktu

Kobani'ye sızarak çok sayıda sivili öldüren IŞİD militanlarının kentte sığındığı son nokta olan Miştenur Hastanesi'ne yapılan operasyonda çok sayıda doktor, hemşire ve sivilin öldüğüne yönelik iddialara Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünden yalanlama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bolge.com.tr
Sınır Tanımayan Doktorlar: Kobani'deki hastanede tıbbi ekip ve siviller yoktu

Kobani’ye sızarak 200’ü aşkın sivili öldüren IŞİD gruplarına karşı Kürt milis gücü YPG tarafından kent içinde operasyonlar düzenlenmiş, Miştenur Hastanesi’ne sığınan son bir gruba ise “ellerindesivil rehineler bulunduğu” iddiası nedeniyle operasyon yapılamamıştı. Ancak YPG güçleri cumartesi günü, hastanede sivil rehine bulunmadığının tespit edildiğini açıklayarak binayı havaya uçurmuş ve böylelikle kentteki IŞİD sızması tamamen sona ermişti.

Bu operasyondan sonra bazı gazetelerde, hastanenin, içindeki doktor, hemşire ve rehinelerle birlikte imha edildiği ve çok sayıda sivil can kaybı yaşandığı öne sürülmüştü.

Bu haberler üzerine Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ekibi konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Hastanenin imhası sırasında sivil halk ile tıbbi personelin etkilenmediğini belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Sınır Tanımayan Doktorlar, MSF ekibinin, Kobani'de gerçekleşen son saldırıda  yaralandığı veya öldüğü iddia edilen haberleri medyadan takip etmektedir. Bu haberler doğru değildir ve MSF tarafından doğrulanmamıştır.”

JASON MİLLS: HASTANE İNŞAAT HALİNDEYDİ

Hastanenin henüz inşaat halinde olduğu için hizmete tam olarak açılmadığını söyleyen Görev Başkanı Jason Mills de konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“25 Haziran’daki saldırıda, Kobani'de bulunan Miştenur hastanesi henüz yapım aşamasındaydı. Tesis, Sınır Tanımayan Doktorlar ve Kobani Sağlık Kurumu ortaklığıyla, Kobani halkına ücretsiz sağlık hizmeti vermek üzere inşa ediliyordu.”

Açıklamada, aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu çok sayıda can kaybı yaşandığı iddialarıyla ilgili olarak “Saldırı sırasında, tesis tam olarak faaliyette değildi. Sabahın ilk saatlerinde tesis, IŞİD güçleri tarafından işgal edildiğinde içeride tıbbi ekip veya hasta bulunmuyordu. Bu saldırı boyunca MSF ekibinden hiç kimse yaralanmamış veya öldürülmemiştir” denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.